Rouwcentrum Vanheste - Wij zijn er om u te helpen bij één van de moeilijkste ervaringen in het leven.

Wij zijn er om u te helpen bij één
van de moeilijkste ervaringen in het leven.

 
 

Historiek


Onze firma is ontstaan uit een familie van Brugse koetsiers die ook instonden voor algemeen vervoer en  vervoer bij huwelijken en begrafenissen. Deze familiezaak werd opgericht in 1927 door Camiel Vanhecke en Marie Debusschere.

Vanaf de jaren 30 werden naast paard en koets, ook de eerste auto’s (van het Belgische merk Minerva) gebruikt.  Op het einde van de jaren 50 werden de koetsen volledig vervangen door Amerikaanse lijkwagens (o.a. Buick, Cadillac, Plymouth en Chrysler).

Camiel en Marie hadden zeven kinderen: Edouard, Valère, Marcel, Arthur, Noël, Albert en Bertha.   De zonen baatten jarenlang samen de zaak uit.  Bertha huwde met Omer Vanheste en hun zoon Ferdinand Vanheste was vanaf de jaren 70 actief in de zaak van zijn ooms.  Zijn zonen Marc en Luc  stichten in 1981 op hun beurt de BVBA Vanhecke-Vanheste met als hoofdactiviteit de concessie voor het lijkenvervoer van de stad Brugge. 

Vanaf 1985 werden de activiteiten uitgebreid tot een volwaardige begrafenisonderneming.  In 1995 kwam ook Karine, echtgenote van Luc  werken in het familiebedrijf.  In 2001 werd een funerarium ingericht dat vanaf 2003 operationeel is zodat men op één en hetzelfde adres een volledig dienstenpakket kan aanbieden.